Tajler DeMent – intervju predstavljanja

Kao što je već objavljeno, prvo pojačanje za narednu sezonu našeg kluba je Tajler DeMent (eng. Tyler DeMent), 24-godišnji univerzalac. Razgovarali smo sa Tajlerom i pustićemo da vam se sam predstavi kroz odgovore na pitanja koja smo mu postavili.

1. Tajler, predstavi se navijačima i pratiocima Legionara
Pozdrav Sirmium Legionari, ja sam Tajler DeMent, dolazim iz okruga Montgomeri, država Merilend.

2. Gde i kada si počeo da igraš fudbal?
– Počeo sam da igram fudbal sa svojih 5 godina u ekipi Montgomery Village Chiefs, gde sam bio ukupno dve godine. Zatim prelazim u Seneca Wildcats gde sam se zadržao sve do srednje škole.

3. Kako je dalje tekao tvoj fudbalski put?
– Upisao sam Klarksburg srednju školu gde sam imao priliku da treniram pod palicom jednog od najboljih trenera u tom okrugu, Lerijem Hurdom. On mi je mnogo pomogao da se razvijem kao kvoterbek, ali me je i podsticao da igram i na ostalim pozicijama u timu. Srednjoškolsku karijeru završio sam u srednjoj školi Nortvest  igrajući slot hvatača, zahvaljujući treneru Robertu Hilu, koji mi je kasnije i pomogao da stignem do koledž fudbala. Počeo sam na Šenandoa univerzitetu, gde su me regrutovali kao strong sejftija,  ali ubrzo sam prekomandovan na mesto kvoterbeka, čim su shvatili da imam iskustvo i znanje da igram ovu poziciju. Poslednje dve godine igrao sam na MekDaniel koledžu, sa sjajnom trenerskom ekipom. Trener Majk Dejli, član Arena kuće slavnih, zatim Majk Hoenzi bivši NFL i CFL kvoterbek, takođe član Arena kuće slavnih, ofanzivni koordinator Kris Basler i rekorder po broju uhvaćenih jardi na MekDaniel univerzitetu Majk Oliveto su mi preneli ogromno znanje tokom ove dve godine, koje sam završio i kao kapiten tima u svojoj seniorskoj  sezoni.

4. Kako bi opisao sebe kao igrača?
– Kao igrač smatram sebe pametnim na terenu, i igram sa mnogo strasti i veliki sam takmičar. ,,Univerzalac” sam, tako da mogu da igram više pozicija na terenu, i mislim da sam sposoban da iz svakog saigrača izvučem najviše.

5. Kad i kako si odlučio da se okušaš u američkom fudbalu u Evropi?
– Čim sam završio svoju poslednju sezonu koledž fudbala javila se želja da nastavim da igram ovaj sport koji volim. Razgovarao sam sa svojom porodicom i trenerima i svi su me podržavali u mojim ambicijama.

6. Šta te je privuklo i nateralo da se odlučiš baš za Legionare?
– Potpisao sam za Legionare jer verujem da mogu da pomognem timu da pobeđuje, pre svega. Kroz razgovor sa Nemanjom osetio sam se veoma komforno, kao i moja porodica, i svidela mi se cela atmosfera oko kluba. Verujem da ću imati sjajno iskustvo u Legiji!

7. Šta možemo očekivati od tebe na terenu?
– 
Možete očekivati pravog lidera, nekog ko je sposoban da stvori igru i pomogne timu da bude bolji, kako trenutno, tako i u budućnosti.

8. Da li imaš neku poruku za navijače i tvoje buduće saigrače?
– Veoma sam uzbuđen da vas upoznam sve, i saigrače i navijače, i budem deo vaše zajednice! Let’s go Legionaries!!!