Finalni turnir Ženske fleg lige Srbije u Sremskoj Mitrovici

Vikend pred nama rezervisan je za završnicu jedinog takmičenja nežnijeg pola američkog fudbala u Srbiji. Ženska fleg liga nakon turnira odigranih u divizijama Sever i Jug dobila je i četiri najbolje ekipe koje će se takmičiti za titulu najbolje u ovoj konkurenciji. Da su ovo zaista četiri najbolje ekipe pokazuju rezultati regularne sezone kao i mišljenja stručnog kadra svih ekipa koje će zaigrati na Finalnom turniru:
,,U nedelju nas očekuje najkvalitetniji finalni turnir do sada. Ostaje mala žal što je regularni deo skraćen, i mislim da smo svi mi ostali uskraćeni za još nekoliko zanimljivih susreta, ali kad se sve sabere na finale su se plasirale četiri, trenutno, najbolje ekipe. Ono što je sigurno, je da će svako ko dođe u nedelju uživati u kvalitetnom i neizvesnom fudbalu, te se nadam da će nas i vremenske prilike poslužiti. Što se nas tiče, očekujem da ćemo se najzad pojaviti u kompletnom sastavu, što je neki preduslov da bismo odigrali na nivou koji ocekujemo.” izjavio je Filip Jovanović, glavni trener branioca titule, Obrenovac Hawks.

Samom činjenicom da su sve ekipe pokazale dobru igru na turnirima u svojim divizijama, i plasmanom na Finalni turnir zacrtale jedan od ciljeva, sigurno je da svaka od njih cilja na najviši plasman, i da po svemu do sada viđenom, imaju podjednake šanse da to i učine.

Vojin Milić, trener beogradskih Vučica, koje su se kao prvoplasirane iz grupe Sever našle u konkurenciji četiri najbolja tima, o šansama svoje ekipe kao i očekivanjima od Finalnog turnira:
,,Imali smo dobar zalet u grupnoj fazi što je mojim igračicama dalo vetar u leđa da nastave još jače da treniraju za finalni turnir. Svesni smo da na finalnom turniru nemamo pravo na grešku i da igramo protiv jakih ekipa koje imaju isti cilj kao mi, i nijanse će presuditi ko će biti novi prvak države u ženskom fleg fudbalu.”

Svi treneri su saglasni da će publika u nedelju na stadionu FK Radnički u Sremskoj Mitrovici imati prilike da vidi zanimljiv i dinamičan, te je u sličnom tonu govorio i Stefan Janković, strateg Wild Cats-s iz Kragujevca:
,,Ove sezone su devojke bile jako vredne i poslušne, što su i pokazale u grupnoj fazi ovog takmicenja. Svi finalni timovi imaju kvalitetne igračice, tako da će biti teško osvojiti titulu šampiona. Disciplinovaniji tim će pobediti, tim koji veruje u sistem i tim koji se dovoljno poznaje. Ja kao trener verujem u svoj tim, i tim veruje u mene što je jako bitno za finalni turnir. Neka najbolji pobedi!”

Za kraj, Dejan Jašćur, trener domaće ekipe Sirmium Valkyries, bio je i nešto opširniji u svom viđenju Finalnog turnira i pozvao je publiku da ispuni tribine i uživa u predstavi dama na terenu:
,,Nakon tri godine postojanja, truda, borbe, najzad smo izdejstvovali domaćinstvo Finalnog turnira. Izuzetna čast i prilika da organizujemo ovako jedan spektakl, našoj vernoj Sirmiumskoj publici. Odužujemo se za dosadašnje poverenje i priređujemo im da gledaju najkvalitetniji, sada i ženski fudbal. Sve ekipe su svojim zalaganjem zaslužile učešće na turniru na kojem trofej moze odneti samo jedna ekipa. Valkire su se posle uspešnog, skoro organizovanog BalkanBowla, na kojem je učestvovao velik broj naših igračica, svim silama posvetile završnici prvenstva! Očekujem pre svega fer i korektnu borbu, nadmetanje na najvišem mogućem nivou. Da posle svega svi budu bogatiji za iskustvo više.

Vreme ovde na severu je nepredvidivo, ume da se menja i iznenadi. “Vladarke Severa” to dobro znaju, i spremne su da pokažu od čega su i odakle! Pozivam sve ljude koji vole dinamiku, preciznost, atraktivnost, loptu, sport, show…. da se pojave i podrže devojke iz Sirmium Valkyries. One to već svakako zaslužuju!”

Da podsetimo još jednom, Finalni turnir Ženske fleg lige Srbije održaće se u nedelju 13.11. sa početkom u 12h na stadionu FK Radnički u Sremskoj Mitrovici. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, mesto odigravanja biče hala Prehrambeno-šumarksa i hemijska (TŠC) škola o čemu će Organizator blagovremeno obavestiti javnost.

Pozivamo sve da nedeljno popodne provedu uz zanimljiv fleg fudbal u izvedbi četiri najkvalitetnije ekipe Srbije!