Startuje juniorski tim

Nakon pauze na klupskoj sceni u Srbiji, proteklog vikenda startovala je i Juniorska liga Srbije, jedno od jesenjih takmičenja u organizaciji SAAF.

Naša ekipa bila je slobodna u prvom kolu, u kojem je u našoj, grupi Sever, odigran samo jedan meč.
Vikend pred nama donosi i prvi duel Legionara, koji dočekuju ekipu Vukova i priliku da pred domaćom publikom uspešno započnu novu sezonu, kao i da veliki broj momaka zabeleži svoj debi. Ekipa je sastavljena od velikog broja novajlija, kao i nekoliko igrača iz Šabac Sharksa, koji će kao pozamljeni igrači igrati juniorsko takmičenje u dresu Legije.

Pripreme su završene, stručni štab je zadovoljan učinjenim u dosadašnjem toku priprema, međutim u nedelju je vreme kada sve to treba pokazati i dokazati na terenu. Optimizma ne manjka, pa tako glavni trener i ofanzivni koordinator Paskal Simjanovski, kaže:
,,Bez obzira što imamo jedan od najmlađih timova u ligi, očekivanja su uvek ista. Za početak da održimo plasman na istom nivou iz prethodnih godina, odnosno zauzmemo jedno od prva dva mesta u grupi i plasiramo se u plejof. Pripremama smo veoma zadovoljni, i smatram da je vreme da se popnemo korak više i ove godine igramo finale. Međutim dug put je pred nama do tog cilja, i verujem da će moji momci to izneti na najbolji mogući način. Vukovi su uvek nezgodan rival, mada poslednjih nekoliko sezona ne znamo za poraz u duelima juniorskog tima, pa se nadam da će tako i ostati uz pomoć naših navijača.”

Nekolicina igrača ima i seniorsko iskustvo, a svakako jedan od njih je i Darko Hodoba, koji će biti jedan od nosilaca igre ove generacije:
,,Ovo mi je poslednja juniorska sezona, kao i za još par saigrača. Prenosimo znanje mlađim članovima ekipe i zadovoljan sam njihovim radom. Jako brzo uče i siguran sam da smo biti spremni za ovu sezonu. Zadovoljan sam treninzima, nivo ozbiljnosti se povećao u odnosu na neke prošle, i u ovu sezonu ulazimo spremniji nego ranije. Poznavajući druge timove i njihove članove, očekujem da možemo do finala. Cilj ove sezone je, naravno titula, i kao što sam naveo, da prenesemo znanje na mlađe i nove momke.
Što se tiče prve utakmice, imali smo ,,prednost” da budemo slobodni prvo kolo, analizirali smo njihovu utakmicu i spremni dočekujemo nedelju. Očekujemo poštenu i jako dobru utakmicu.
Pozivam naše navijače i Mitrovčane da dođu na stadion 25. maj i da podrže Legiju!”

Dakle, nedelja 25.09. u 14h, stadion 25. Maj!
Podržite naše mlade momke koji će sigurno biti budućnost Legionara!