Legionari na širem spisku seniorske reprezentacije

Jajasta lopta u Srbiji ne miruje, iako je period bez zvaničnih utakmica i takmičenja. U toku su pripreme mladjih selekcija kao i seniorskih muških i ženskih timova za fleg takmičenja. Međutim, nisu samo klubovi aktivni u trenažnom procesu.
Proteklog vikenda održan je try-out seniorske reprezentacije Srbije, na pomoćnom stadionu FK Zemun, na kojem se pojavilo oko 120 igrača željnih da se pokažu u najboljem svetlu i izbore svoje mesto u dresu srpskih oklopnika. Našu reprezentaciju očekuje Evropsko prvenstvo B grupe koje se održava u Italiji od 2. do 4. septembra.

Iz našeg kluba, na probnom treningu bilo je prisutno 7 igrača.
Prema njihovim rečima, veoma vruće i sparno vreme otežalo je sam rad na treningu, ali želje i motiva je bilo na pretek, te su zadovoljni napustili trening u nadi da će proći prvi krug eliminacije selektora Daga Adkinsa i njegovog stručnog štaba.
Velika većina naših igrača u tome je i uspela, pored prošlogodišnjih reprezentativaca Dejana Jašćura (WR) i Darka Hodobe (DB) na širem spisku od 75 igrača svoje ime su upisali Miloš Kolibar (WR), Neven Dokić (LB) i Aleksa Mišković (DB).

Naše igrače, kao i ostale sa ovog spiska očekuju dva mini kampa u Kragujevcu, koji će se održati naredna dva vikenda, nakon čega se spisak biti redukovan na 55 reprezentativaca koji će odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Egipta.
Zanimljivost je da će ova utakmica koja je prema planu da se odigra 21. avgusta, biti prvi duel jednog evropskog i afričkog nacionalnog tima u istoriji američkog fudbala. Nakon te utakmice i kampa u Arilju, spisak će biti skraćen na konačnih 45 igrača koji će predstavljati Srbiju u Italiji.

Srpska reprezentacija u američkom fudbalu svoje takmičenje na Evropskom prvenstvu započinje 2. septembra utakmicom protiv selekcije Švajcarske.

Još jednom čestitamo našim momcima na izboru, i želimo im puno sreće da se i domognu konačnog spiska i predstavljaju Srbiju i Legionare na ovom velikom takmičenju!