Spuštena zavesa na seniorsku sezonu

Još jedna sezone je iza seniorskog tima Legionara, izboreno je šesto mesto u najvišem rangu američkog fudbala u Srbiji, i obezbeđen je prvoligaški fudbal i za narednu sezonu u Sremskoj Mitrovici.

Sezona, koja je najstarijem klubu američkog fudbala donela najbolju poziciju na tabeli od kada postoji ovakav sistem takmičenja, mogla bi se opisati rečima ,,dovoljno ali ne i zadovoljno”. U sezoni u kojoj su jasno postavljeni ciljevi, ušli smo veoma motivisano, spremni da dokažemo da pripadamo eliti američkog fudbala u Srbiji.
Pojačani, verovatno do sada najboljim američkim igračima koji su igrali u zelenom dresu, u prvom kolu smo poraženi od Vukova, u Beogradu, rezultatom 48-12.
Drugo kolo, i prva pobeda nad prošlogodišnjim polufinalistima, Imperatorima iz Niša, na domaćem terenu, krajnji rezultat 34-2. Ovu utakmicu obeležio je i povratak Legije na stadion FK Radnički, na kojem su svoje utakmice kao domaćini igrali pre mnogo godina, tada bez opreme, na samom početku američkog fudbala u našoj zemlji.
Pokazali smo kvalitet i na krilima te pobede putovali smo u Kragujevac, na megdan, ispostaviće se šampionima za sezonu 2016, Wild Boarsima. Do tada, Kragujevčani su zabeležili dve pobede, bez primljenog poena. Početak utakmice kakav se poželeti može, i kompletno prvo poluvreme bili smo rame uz rame u svakom smislu sa protivnicima. Međutim, desio nam se peh, koji je možda i bio prekretnica ove sezone, povreda američkog kvoterbeka Šona Viliksa, a zatim i rezervne opcije na tom mestu, pogurala je Divlje Veprove do pobede.
Naredno kolo, četvrto po redu, i novi sremski derbi! Na stadionu 25. Maj dočekali smo Indianse iz Inđije. Utakmice naša dva tima uvek donose veliku borbu i neizvesnost, što nije izostalo ni ovoga puta. Neizvesnost do poslednjeg sekunda, lopta u posedu gostiju je ostala na samo 1 jard od endzone Legionara, i usledilo je slavlje naših igrača. Na kraju, 21-13, i pobeda za skor 2-2.
Usledila je utakmica u Pančevu. Za obe ekipe biti ili ne biti po pitanju učešća u plejofu. Panteri protiv Legionara. Rovovska borba. Ekipe su se pratile u stopu. Iako smo vodili 3 puta u toku prvog poluvremena, opterećeni povredama, nismo izdržali do samog kraja. U poslednjem minutu domaća ekipe je hrabro odigrala na sve ili ništa, i pretvaranjem za 2 poena došla u minimalnu prednost, ispostaviće se dovoljnu. Možda i rezultatski najzanimljivija, odnosno najneizvesnija utakmica ovogodišnjeg izdanja Prve lige Srbije, završena je porazom Legije rezultatom 29-28.
Šesta runda takmičenja, pretposlednja, i ponovo put u Beograd. Ovoga puta na noge Plavim zmajevima koji su ovaj meč dočekali u istoj poziciji kao i mi. Bez naročitih šansi za učešće u plejofu, i sigurni od ispadanja u niži rang iz kojeg su se taman vratili. Verovatno i najlošija utakmica Legionara u sezoni. Skraćen roster, teško vreme za igru, dekoncentracija, kod nekih i nezainteresovanost doveli su do poraza (30-21). Zanimljivo sve poene na meču za naš tim postigao je Paris Li, i to sve na pas drugog importa Šona Viliksa.
Zatvaranje sezone, pred domaćom publikom, i duel sa, u tom trenutku još uvek važećim šampionima, Dukesima iz Novog Sada, došao je u teškom trenutku za naš tim. Manje od 24 časa pre početka meča, tragično je preminuo Borjan Mektić, igrač Legionara.Rezultatski potpuno nebitan meč za obe ekipe, i upravo možda zbog toga i vrlo efikasan.
Iako prekinut nešto ranije zbog povrede igrača gostiju, i nakon dogovora trenera obe ekipe i glavnog sudije, navijači su imali šta da vide, konačan skor 40-17 za Novosađane.

Upravo poslednja utakmica je možda i najbolji pokazatelj ovogodišnje sezone, ne dovoljno dobri i nedorečeni ostali su Legionari u sezoni 2016. Na trenutke bljesnuli i pokazali svoje prave mogućnosti, sa druge strane nekonstantni i sa puno oscilacija u igri.

Spuštena je zavesa na seniorski fudbal za ovu godinu, međutim pripreme za sledeću, nadamo se uspešniju nego prethodnu, već počinju. Ovu priliku iskoristićemo i da pozovemo sve zainteresovane da nam se pridruže i oprobaju u američkom fudbalu, kao i eventualne sponzore voljne da pomognu najstariji klub američkog fudbala u Srbiji na putu ka vrhu, gde verujemo, pripadamo.
Za kraj, KAF Sirmium Legionaries upućuje iskrene čestitke novim šampionima, ekipi Wild Boars iz Kragujevca, na izuzetnoj sezoni i osvajanju trofeja u Prvoj ligi Srbije.