Legionari vladaju Sremom

Ako bi ova utakmica morala da se opiše u samo par reči, verujemo da bi opis svakog navijača naše ekipe glasio: ,,Na terenu pobeda, na tribinama humanost!”

Legionari su zabeležili još jednu pobedu, drugu u ovoj sezoni, i drugu na domaćem terenu, čime su pokazali da im pomoć publike itekako znači. Rezultat na kraju je glasio 21:13 u korist domaćina. Iako krajnji skor to ne pokazuje, utakmica između ova dva velika rivala, je bila veoma zanimljiva. Puno naboja na obe strane, i videli smo neizvestan duel do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Nešto sporiji i opušteniji početak utakmice Legije kaznili su Indiansi u drugom periodu igre, i došli do prvih poena na ovoj utakmici. Primljeni poeni naterali su ,,zelene” na ozbiljniju igru i Paris Li donosi izjednačenje, nakon pasa Šona Viliksa, čime je rezultat na poluvremenu glasio 7:7.

Treća četvrtina ponovo neefikasna ali ne i nezanimljiva. Dosta naboja na terenu, dovelo je i do koškanja, i nešto dužeje potrajao taj period igre.
Šon Viliks svojim trčanjem, u poslednjoj, odlučujućoj, četvrtini donosi Legiji prednost. Međutim Indiansi se nisu predali, dugim pasom postižu nove poene i dolaze do prilike za izjednačenje. A zatim momenat koji je i prelomio ovaj meč. Najpre izblokiran PAT Indiansa, a zatim i 50 jardi dugo vraćanja on-side kicka Nevena Dokića za velikih 8 poena prednosti na nešto više od 2 minuta do kraja utakmice. Krenuli su Inđijci na sve ili ništa, međutim imali su protiv sebe odbranu Legionara i vreme koje je curilo. Uspeli su da donesu loptu na samo jard od end zone naše ekipe, ali ne i da poentiraju pre nego što je vreme isteklo.

Neven Dokić, lajnbeker Legije, po završetku meča izjavio je:
,, Ne toliko efikasna utakmica, ali definitvno veoma zanimljiva. Znali smo da nas čeka težak zadatak, ali smo i neopravdano nešto opuštenije ušli u ovaj meč, što se videlo u igri na obe strane lopte na početku utakmice. Nešto lošiji start je dao inercije Indiansima koji su došli prvi do prednosti. Nakon toga, naša odbrana je odigrala dosta bolje i sve do sredine poslednjeg perioda nismo dali gostima priliku da poentiraju. Takođe, i naš napad nije odigrao sjajnu utakmicu, ali bitno je da smo pobedili, i sada bez ikakvog pritiska možemo da igramo preostale tri utakmice, koje nas možda vode i u plejof. Želeo bih da se zahvalim i našoj publici, koja nam je i danas kao i uvek do sad dala vetar u leđa, i pomogla da pobedimo još jednom na domaćem terenu.”

A pomoć publike Legije itekako će značiti i Đorđu Vučenoviću! Na tribinama prikupljeno je 9.110,00 dinara pomoći malom Đorđu, kojem je hitno potreban servis aparata koji ga održavaju u životu. Nadamo se da će skromna pomoć KAF Legionaries i naše verne i humane publike pomoći Đorđu da pobedi u svojoj utakmici.

/foto: ©Bojan Đakonović/