Fortuna okrenula leđa, i kumovala porazu Legije

Ovog vikenda, Legionari su gostovali u Kragujevcu, ekipi Wild Boars-a, koji su ovaj meč dočekali sa čelne pozicije na tabeli Prve lige Srbije. Što zbog pozicije na tabeli, što zbog igre koju su prikazali u prva dva kola, Kragujevčani su bili favoriti na papiru u ovom duelu.
Međutim, niko u redovima Legije nije pomišljao na poraz, i naša ekipa je pokazala zube od samog početka. Do tada netaknutu end zonu domaćina načeo je Nemanja Varga, na pas Šona Viliksa, i šokirao domaće igrače i malobrojne navijače. Shvatili su Kragujevčani da će morati dobro da se pomuče ukoliko žele da savladaju ratoborne Mitrovčane. Sa dva vezana tačdauna, jedan kratkim trčanjem i drugi 50 jardi dugačkim pasom, početkom druge četvrtine dolaze do prednosti od 14:06. Da početna prednost naših momaka nije samo splet slučajnih okolnosti, pokazuje i Paris Li, koji poentira, i nakon neuspešnog pretvaranja za 2 poena, rezultat je glasio 14:12 za domaćina.
Džejmi Blant, američki kvoterbek gostiju dugačkim proigravanjem ponovo pronalazi svog hvatača u end zoni Legionara i uvećava prednost svoje ekipe. Imala je Legija odgovor i na to, te je pred sam kraj prvog poluvremena, Viliks svojim trčanjem, a zatim i uspešnim pretvaranjem za dva poena (pasom za Danijela Đorđića) postavio rezultat kojim se otišlo na odmor između dva poluvremena – 21:20. Neočekivano, ali viđenim na terenu, realno. Odlično poluvreme Legionara!

I nastavak utakmice je počeo odlično za Mitrovačke ,,zelene”, isforsiran je fambl na polovini terena, i preuzimamo posed u veoma dobroj poziciji. Međutim, naša ekipa je zaigrala sa prinudnim rešenjem na mestu vođe napada, Miloš Kolibar je preuzeo palicu od Šona Viliksa, koji se povredio u poslednjem drajvu prvog poluvremena. Ta iznuđena promena, na tako bitnoj poziciji usporila je ofanzivu Legionara. Možemo reći, da je Fortuna okrenula leđa našoj ekipi i priklonila se Divljim veprovima, što je možda, uz kratku klupu Legije, i bio tas na vagi koji je u ovom duelu prevagnuo na njihovu stranu. Napad Legionara se nije dugo zadržavao na terenu, dok je odbrana, usled ovakvog raspleta sve više podlegala pritisku i umoru.
Sa dva tačdauna u trećoj četvrtini Veprovi su se odlepili na dva poseda razlike.
U poslednjem periodu, prinudno back-up rešenje na poziciji QB je moralo biti zamenjeno novim. Kao da je kletva bačena na Legionare, Miloš Kolibar nije mogao da nastavi usled povrede. Li preuzima odgovornost, i čak dovodi našu ekipu dva puta nadomak end zone gostiju. Međutim, u prvom navratu fambl, a u drugom kraj utakmice nisu dozvolili Legionarima da upišu poene u drugom poluvremenu, i možda i unesu neizvesnost u finišu meča. Na kraju, 42:20 za Kragujevčane, koji upisuju i treći trijumf u isto toliko utakmica, dok Legionari sa skorom od dva poraza i jedne pobede dočekuju seriju bitnih utakmica u nastavku sezone.

,,Kao što je moj saigrač u najavi ovog meča rekao, idemo meč po meč, i u svakom duelu idemo na pobedu. Tako je bilo i u Kragujevcu. Prvo poluvreme smo zaista odigrali odlično, što rezultat na kraju tog perioda pokazuje. Samo splet nesrećnih okolnosti nas je sprečio da u potpunosti šokiramo favorizovane domaćine, i verujem da su i Wild Boars-i toga svesni. Platili smo danak povredama i nešto kraćoj klupi na ovom meču koja je uslovljena raznim faktorima. Ne bavimo se scenarijima ‘šta bi bilo, kad bi bilo’ ali svi koji su bili na utakmici ili pogledaju snimak mogu da vide da smo u najmanju ruku bili ravnopravan rival na terenu u prvom periodu, stvari van terena ne želim da komentarišem, i oni idu na čast domaćinu. Pokazali smo mogućnosti ove ekipe, i naredne utakmice očekujemo u dobroj atmosferi uprkos porazu!” izjavio je Nemanja Varga, jedan od najiskusnijih u redovima Legionara.

Kretanje rezultata:

1/4 – 07 : 06
00 : 06 – pas 45 jardi, Šon Viliks za Nemanju Vargu; PAT neuspešan
07 : 06 – trčanje 1 jarda, Đorđe Topalović; PAT uspešan, Petar Goić

2/4 – 14 : 14
14 : 06 – pas 50 jardi, Džejmi Blant za Milorada Živkovića; PAT uspešan, Petar Goić
14 : 12 – trčanje 33 jarde, Paris Li; PAT neuspešan
21 : 12 – pas 53 jarde, Džejmi Blant za Filipa Nedeljkovića, PAT uspešan, Petar Goić
21 : 20 – trčanje 1 jarda, Šon Viliks; uspešno pretvaranje za 2, pas Šona Viliksa za Danijela Đorđevića

3/4 – 14 : 00
28 : 20 – trčanje 6 jardi, Džejmi Blant; PAT uspešan, Petar Goić
35 : 20 – pas 23 jarde, Džejmi Blant za Filipa Nedeljkovića; PAT uspešan, Petar Goić

4/4 – 07 : 00
42 : 20 – pas 35 jardi, Džejmi Blant za Gabrijela Čembersa; PAT uspešan, Petar Goić