Legionari porazili Imperatore

Drugo kolo Prve lige Srbije, prva pobeda, i to veoma ubedljiva! Legionari su se vratili na ‘staro mesto zločina’, na stadion FK Radnički gde su u samim počecima svog postojanja igrali utakmice (tada bez zaštitne opreme) i potpuno nadigrali Imperatore iz Niša, rezultatom 34:2.

Legija je počela furiozno, prva tri napada završena su identičnim ishodom, poenima. Kvoterbek Viliks  pronalazi Miloša Kolibara dva puta i Dejana Jaščura, i posle samo par minuta igre rezultat je bio 21:0. Videlo se u tim trenucima da je naš tim mnogo kvalitetniji, odbrana je dominirala na terenu, i nisu dopustili Nišlijama da priđu end zoni, dok je napad efikasnom igrom, pre svega pasom, osvajao teren, i može se reći, lako povećavao prednost.

Druga četvrtina trajala je dosta duže od očekivanog, gostujuća ekipa napustila je teren, nezadovoljna suđenjem, preteći da se utakmica ne nastavi. Međutim, taj momenat nije poremetio Legionare, odmah po samom nastavku, veza Viliks-Li je proradila – 28:0! Rezultat sa kojim se i završilo prvo poluvreme.

U drugom delu utakmice, Imperatori su rešeni da pokažu da se nisu predali, zapretili par puta, ali odbrana naše ekipe nije dozvolila poene, zaustavivši protivnike na samo 2 jarda od end zone.
U napadu ,,zelenih” došlo je do velikog opuštanja, i dosta ležernije igre, što je dovelo do velikog broja grešaka, i jedinih poena gostiju na ovom meču, sejftijem. Do kraja utakmice, Viliks za svoj peti tačdaun, ponovo proigrava Lija, i  postavlja konačan rezultat 34:2.

Neven Dokić, lajnbeker Legije, po završetku meča, izjavio je:
,,Bitna pobeda za nas, možda i neočekivano laka. Znali smo da Imperatori forsiraju igru trčanjem, dobro smo pripremili utakmicu, i nismo im dopustili da se razigraju i rastrče. Za to vreme, naš napad je poentirao lako, i u prvom poluvremenu smo prikazali odličnu igru. Pad u drugom poluvremenu, i opuštanje zbog velike prednosti ne sme da nam se dešava i te stvari moramo da iskorenimo u budućim mečevima.”

Sirmium Legionaries – Niš Imperatori 34:2

Kretanje rezultata:
1/4  7:0 Sean Willix pas ka Kolibaru 10yrd, Djukić uspešan PAT
14:0 Sean Willix pas ka Jašćuru 7yrd, Djukić uspešan PAT
21:0 Sean Willix pas ka Kolibaru 15yrd, Djukić uspešan PAT
2/4  28:0 Sean Willix pas ka Parris Lee 7yrd, Djukić uspešan PAT
3/4  28:2 Seifti Niš
4/4  34:2 Sean Willix pas ka Parris Lee 20yrd, Djukić neuspešan PAT