Pobeda na premijeri

Juniori Legonara uspešno su otvorili sezonu. U sremskom derbiju, u prvom meču sezone (u prvom kolu Legionari su bili slobodni), odigranom na domaćem terenu savladali su ekipu Inđija Indians rezultatom 14:0.

Sirmium Legionaries – Inđija Indians 14:0 (7:0, 7:0, 0:0, 0:0)

Stadion: 25. maj. Gledalaca: 300.

Kretanje rezultata:
7:0 Darko Hodoba trčanje 20 jardi, Miroslav Simić PAT
14:0 Darko Dumančić pas 47 jardi ka Vasi Kotarliću, Simić PAT

Početak utakmice bio je onakav kakav se poželeti može, napad je pomerao lance, dok je odbrana pokazala da je sada već tradicionalno glavno oružje Legionara. Već u prvoj četvrtini, ,,zeleni” dolaze do prednosti, trčanjem Darka Hodobe. Druga četvrtina nije donela promene u odnosu snaga, ali jeste u rezultatu, i Darko Dumačić pronalazi Vasu Kotarlića dugačkim pasom za, ispostaviće se konačan rezultat 14:0.

Koliko je ovaj dobar start utakmice značio našim igračima, pokazuju reči Miloša Kolibara, ofanzivnog koordinatora:
,,Lepo smo otvorili utakmicu i brzo poentirali. Lako smo osvajali jarde i već na početku druge četvrtine bilo je 14:0, što nam je dalo određenu sigurnost u nastavku utakmice. Važno je napomenuti da je odbrana dominirala tokom čitavog meča, što je napadu omogućilo da igra rasterećeno.”

U drugom delu nisu viđeni poeni ni na jednoj strani, iako je Legija par puta stizala do end zone Indiansa. I pored toga, ovaj period je bio na zadovoljavajućem niovu što se tiče igre domaćih, pre svega jer su igrači koji nisu u prvom planu pokazali da se i na njih može računati.

,,Drugo poluvreme smo iskoristili da šansu damo i momcima koji nisu u startnoj postavi. Nastavili smo sa dobrom igrom, dva puta stizali do crvene zone protivnika, ali nažalost izostali su poeni.”
 –  ističe Kolibar.

Prva utakmica i prva pobeda, momci su pokazali da imaju kvalitet za visok plasman, međutim, treba i nastaviti u istom ritmu.

Na isto upozorava i Miloš i zaključuje:
,,Sitnih grešaka je svakako bilo, ali to nam samo govori da imamo i mnogo prostora za napredovanje. Uzimajući u obzir činjenicu da u toku priprema nismo odigravali prijateljske utakmice i da je ovo bila prva prilika da proverimo fizičku spremu i taktičku uigranost naše ekipe, stručni štab je izuzetno zadovoljan prikazanim. Ponosni smo na momke i verujemo da je ovo samo početak uspešnog niza.”

Već sledećeg vikenda naša ekipa gostuje u Beogradu, ekipi Vukova, i verujemo i želimo im da se pobednička serija nastavi!