Crna serija se nastavlja

Sirmium Legionaries – Inđija Indians 16:26 (0:7, 16:12, 0:0, 0:7)

Stadion: „25. maj“. Gledalaca: 200.

Kretanje rezultata:
0:7 Taj Vest pas 40 jardi ka Stefanu Borkoviću, Darko Klasan PAT
0:13 Vest pas 30 jardi ka Goranu Zecu, Klasan izblokiran PAT
2:13 Darko Šimleša sejfti
8:13 Dejan Jašćur trčanje 5 jardi, neuspešan PAT
8:19 Vest pas 3 jarda ka Goranu Zecu, neuspešno za dva
16:19 Pet Rajli pas 40 jardi ka Jašćuru, Rajli pretvaranje za dva
16:26 Vest pas 30 jardi ka Borkoviću, Klasan PAT

Crna serija rezultata Sirmium Legionara se nastavlja i nakon sremskog derbija odigranog ovog vikenda u Sremskoj Mitrovici.
Od samog početka bilo je jasno da će biti rovovska borba sa obe strane, prvih par napada obe ekipe završeno je pantovima. Prve poene postižu Indiansi, i to pasom Vesta za Borkovića. Upravo tandem Vest-Borković, kao i veza kvoterbeka ekipe iz Inđije sa Goranom Zecom zadavala je mnogo muka Legiji.
Drugi period utakmice bio je i najzanimljivi, jer je viđeno 28 poena sa obe strane. Najpre pomenuti duo Vest-Zec novim dugačkim pasom povećava prednost na 0:13. Nakon tih poena, odbrana Legionara, odnosno Darko Šimleša uspeva da vrati izblokiran PAT do endzone gostiju, i postiže prve poene za ekipu iz Sirmiuma, 2:13. Trgao se i napad domaćina, i trčanjem Jašćura smanjuje na 8:13 i donosi uzbuđenje i neizvestnost u ovaj meč. Prvo Zec, a onda i Jašćur, svojim novim poentiranjima donose rezutat 16:19, kojim je i završeno prvo poluvreme.
Treća četvrtina nije nastavljena u istom ritmu. Trčanjem Inđijaca, i kratkim posedima Legionara, završena je veoma brzo i bez poena.
U poslednji, i odlučujući deo utakmice ušlo se sa rezultatom aktuelnim sa poluvremena. Razlika od samo jednog poseda lopte nagoveštavala je veliku borbu do poslednjeg zvižduka. Da tako ne bude, i da Indijanci mirno dočekaju kraj, pobrinuo se Borković, postavljajući, ispostaviće se i konačan rezultat utakmice, 16:26.

Domaća ekipa nikako da uhvati ritam tokom ove sezone, i u preostala tri kola grčevito će se boriti za opstanak. Iako sam opstanak i jeste cilj, uz sazrevanje veoma mlade ekipe tokom ove godine, ne možemo biti zadovoljni do sad viđenim. Međutim, ne predajemo se, i u narednim utakmicama trudićemo se da ispunimo zacrtano, i pokažemo da pripadamo najvišem rangu američkog fudbala u Srbiji!