Poraz koji uliva nadu

Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries 54:25 (19:0, 13:12, 7:13, 15:0)

Stadion: pomoćni “Čika Dače”. Gledalaca: oko 300.

6:0 Ken Hejl vraćanje kikofa 90 jardi, neuspešan PAT.
13:0 Stefan Stefanović pas 65 jardi ka Petru Goiću, uspešan PAT.
19:0 Stefanović pas 80 jardi ka Petru Goiću, neuspešan PAT.
25:0 Stefanović pas 7 jardi ka Stefanu Đuriću, Živanović neuspešan PAT.
25:6 Dejan Jašćur trčanje 1 jard, neuspešan PAT.
32:6 Džejms Lengford trčanje 18 jardi, David Jovanović uspešan PAT.
32:12 Pet Rajli pas 15 jardi ka Milošu Tomiću, neuspešno za 2 poena.
32:19 Rajli pas 15 jardi ka Danijelu Đorđiću, Simić uspešan PAT.
39:19 Lengford trčanje 40 jardi, Živanović uspešan PAT.
39:25 Rajli pas 50 jardi ka Đorđiću, neuspešan PAT.
47:25 Stefanović pas 13 jardi ka Goiću, Goić pretvaranje za 2 poena.
54:25 Lenford trčanje 28 jardi, Jovanović uspešan PAT.

 

Treće kolo-treći poraz. Ovoga puta, kragujevački Wild Boarsi nadigrali su naš tim sa 54-25.

Sam početak utakmice nagovestio je kasniju seriju tačdaunova. Kragujevčani sa vraćanjem početnog kikofa, i sa još dva postizanja poena u prvoj četvrtini stižu do ogromne prednosti od 19-0.
Već početkom druge četvrtine ta prednost raste na 25 poena razlike, međutim tada se budi i napad Legije i trčanjem Dejana Jašćura postiže prve poene. Na ovom meču nezaustavljivi trkač Wild Boarsa Džejms Lengford još jednim dugačkim trčanjem postiže nove poene za tim iz Šumadije. Poluvreme je završeno rezultatom 32-12 za domaći tim, jer je vođa našeg napada, Pet Rajli, u end zoni pronašao Miloša Tomića, kojem je ovo bila prva utakmica u zelenom dresu posle kraće pauze u igranju, i u kojoj je pokazao da će biti znatno pojačanje za napad Legionara.
Početak drugog poluvremena donosi brzo poentiranje tima iz Sirmiuma, i donosi nadu u preokret, jer je razlika na semaforu bila svega dva poseda, 32-19. Da se ta nada ne obistini, postarao se Lengford, i novim trčanjem održava Kragujevčane na razlici od +20. Ni tada naši momci nisu odustali od borbe, ponovo je, kao i u prethodnom poentiranju, proradila veza Rajli-Đorđić, i pasom od 50 jardi smanjuje razliku na 39-25.
Ispostaviće se da su to i poslednji poeni Legije u ovoj utakmici. U poslednjem periodu, Kragujevčani postižu poene još dva puta, ovoga puta pasom Stefanovića za Goića, i trećim tačdaunom Lengforda za konačnih 54-25.

U ovom meču, naša ekipa je pokazala određenu dozu zrelosti, i pored velikog zaostatka viđena je velika borba do samog kraja. Napad zelenih je konačno pokazao šta se od njih može očekivati u nastavku sezone, dok je odbrana posle dobrih partija u dosadašnjim utakmicama pokazala određene slabosti na kojima će morati da se radi. Nažalost, desila se i povreda našeg igrača, Marka Šarca, koji je prema prvim informacijama završio ovu sezonu. Marko, Legija ti želi brz oporavak i čeka te da se vratiš na teren!

Sledeći vikend Legionare očekuje veoma bitan duel protiv ekipe Inđija Indians, pozivamo sve naše navijače da pomognu našem timu i da zajedno dođemo do prve pobede u ovoj sezoni i krenemo ka cilju ove sezone, a to je opstanak u najvišem rangu. Ostanite uz nas, uskoro i najava ovog meča!