Novi poraz ,,zelenih”

I nakon drugog kola Prve Lige Srbije, naš tim nije osetio slast pobede. Legionari su poraženi od ekipe iz Pančeva, u prvoj utakmici na domaćem terenu.
Prva četvrtina donela je dosta grešaka na obe strane, veliki broj promena poseda u ovom periodu nije dozvolio ni jednoj ekipi da priđe end zoni protivnika. Panteri su prvi pripretili i postigli prve poene na utakmici, u drugoj četvrtini, i sa dva tačdauna obezbedili su prednost od 0:13. Legija nikako nije uspevala da dođe do svoje igre, pre svega u napadu, pa se sa tim rezultatom i otišlo na odmor. Drugo poluvreme donosi sličnu igru sa obe strane, odbrane su se pokazale kao bolji delovi oba tima, međutim napad Pančevaca je bio bolji u ovom meču i sa novim poenima, pravi 19 poena razlike. Kako neizvesnost u utakmicama između ovih rivala ne bi izostala ovoga puta, duo Pet Rajli i Miroslav Simić sa dva brza tačdauna pasom smanjuje na 13:19 i donosi uzbuđenje na tribinama i nadu u preokret. Međutim, te nade su ugašene novim poenima gostujuće ekipe, tandem Frizel-Trajanović, koji je zadavao dosta problema odbrani Legionara, je ponovo proradio i postavio konačan rezultat 13:27.

I pored očekivanih problema zbog nešto kasnijeg dolaska pojačanja u naš tim, početak sezone je slabiji od planiranog. Ne brinu toliko porazi, koliko loša igra, kao i odnos i zalaganje pojedinaca. Pred nama je pauza od 3 nedelje, do sledeće utakmice koju igramo u Kragujevcu, protiv vicešampiona Wild Boarsa, sasvim dovoljno vremena da se mnoge stvari isprave i nadograde. Verujemo u naše momke, verujemo da će ova pauza dobro doći i da će se nakon nje naši igrači i navijači radovati pobedama!