Sirmium Valkyries osvojile 2. Memorijalni fleg turnir ,,Renato Vuković”

Drugi Memorijalni fleg turnir ,,Renato Vuković” održan je 29. marta u Kikindi, u sećanje na nesrećno nastradalog igrača KAF Mammoths. Učešće su pored domaće ekipe Orange Tribe, i naše ekipe Sirmium Valkyries, uzele i ženske fleg ekipe Hawks Obrenovac, Wild Cats Kragujevac, Amazonke Novi Sad.
Naše Valkire su zabeležile 3 pobede i samo 1 poraz, i to u poslednjem meču koji nije imao rezultatski značaj, jer je i pre toga bilo poznato ko je osvojio prvo mesto. Na putu do osvajanja padali su redom, Amazonke Novi Sad, rezultatom 13:6, zatim Hawks Obrenovac sa ubedljivih 40:22. Duel izmedju Valkira i ekipe Wild Cats KG bio je i najzanimljiviji koji je viđen na turniru, regularni deo utakmice završen je rezultatom 25:25, tako da je pobednik odlučen u produžetcima, gde su se naše devojke bolje snašle i slavile sa 32:31. Poslednja utakmica, bez rezultatskog značaja, donela je i jedini poraz (19:20) nanet od strane kikinđanki iz ekipe Orange Tribes.
Nažalost, u toj utakmici, Nikolina Dokić, QB Valkira, doživela je tešku povredu skočnog zgloba, i ona je već podvrgnuta operaciji, koja je uspešno obavljena. Nina, želimo ti brz oporavak i čekamo te da nam se vratiš!

Pored osvajanja prvog mesta, za najbolju igračicu napada na turniru, proglašena je Marijana Djuričić, hvatač naše ekipe!

Zahvaljujemo se ekipi Orange Tribes i KAF Mammoths iz Kikinde na pozivu da učestvujemo na ovom turniru, kao i na njegovoj besprekornoj organizaciji!